Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Представяне на „Внезапни улици” в Пловдив в рамките на Литературен клуб "Spirt&Spirit"


images

Представяне на „Внезапни улици” в Пловдив в рамките на Литературен клуб "Spirt&Spirit"

Авторката Иванка Могилска и „Жанет-45” ви канят на представянето на книгата „Внезапни улици”

04 март, вторник, 19.00 ч.
клуб „Петното на Роршах”, ул. „Йоаким Груев” 36


Героите на романа се срещат и разделят в София, Париж, Будапеща, Истанбул, Рим и Барселона между 1956 и 2012 година. Накрая се събират в недостроен град-декор край морето, на нос Калиакра. Историята на една любов се оказва историята на фантазен град, събрал в себе си най-вълнуващите места от Европа, и на хората, които се срещат и разминават по внезапните му улици.

Авторката Иванка Могилска ще ви разходи по маршрутите, съпътствали написването на книгата и ще ви разкаже някои непубликувани истории за реалните и измислени персонажи в нея.

Откъси от „Внезапни улици” ще бъдат прочетени и изсвирени на пишеща машина и калимба от Иванка Могилска и Албена Баева, като част от новия пърформанс на Runabout project. (http://runabout.eu/bg/sudden-streets/ ) Пишещата машина, попаднала от редакцията на известен пловдивски вестник в софийско художническо ателие, е модифицирана така, че на нея могат да се изпишат и изсвирят части от романа и да се пресъздаде атмосферата на недостроения град, в който се срещат героите му.

Вижте отзиви за романа „Внезапни улици”, откъси от него и допълнителна информация на http://vnezapniulici.eu/picbig-big-big-Vnezapni_ulitzi_cover_web.jpgpicPremiera Plovdiv.jpg