Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Промо "Всичко е включено в цената"


images

Промо "Всичко е включено в цената"

ИК Жанет 45 представя Антон Терзиев

"Всичко е включено в цената" разкази

14 март 2013 (четвъртък), 19:00
betahaus Sofia, ул. Крум Попов 56-58


Антон Терзиев е роден през 1977 г. в София. Завършва НХА (магистърска степен по керамика). От 1996 г. до 2007 г. има пет самостоятелни изложби. Той е и автор на пърформанси, акции, видеоинсталации и няколко късометражни филма. Награждаван е за поезия и проза. С изложбата – “Ликвидация” печели наградата на радио RFI за 2004 г. Лауреат е от конкурса за къс разказ “Рашко Сугарев” на Фондация “13 века България” за 2007 г. и “Златен ланец” на в-к “Труд”. Включен е в “50 international emerging artists” от сп. “Contemporary” за 2006 г.

Разказите на Антон Терзиев се опитват да формулират от какво боледуват хората бидейки физически напълно здрави. Дълбоко го интересува „по колко интересни, оригинални и необикновени начини с никой нищо не се случва”. Подобно на репортажното следене, той пътува с героите си, мълчи заедно с тях, губи се, отказва се.
В новата му четвърта книга “Всичко е включено в цената” историите свършват там където биха могли да започнат. Прецизното описание на безнадеждната консумация на живот, вещи и време подарени неизвестно защо на всеки от нас, създава усещане за апокалиптичност.
Добри градски приказки от ниските социални етажи, написани с похвата на луксозните списания за стил на живот, които ще ви помогнат да преборите синдрома на хроничната умереност.

Редактор на сборника е Виктор Самуилов, а оформлението е дело на Галя Йотова.

Всичко е включено в цената, разкази

Разказите на Антон Терзиев свършват там където биха могли да започнат. Историите им се развиват медитативно не-емоционално, но не са медитативни, защото са изключително наблюдателни, пълни с детайли и описания в които всичко изглежда като под увеличително стъкло. Действителността е българска, понякога подтискащо такава като в „Министърът на ветераните“ където може спокойно да се каже, че в няколко страници е разказана цялата българска история от идването на комунизма до сега.

Животът в тези разкази винаги е разказан с необичайно апокалиптично безчувствие, което обаче не е минус, а плюс, защото този живот е пълен с толкова много детайли и наслагвания на случки, обстоятелства и предмети, че няма как да не доведе до последния разказ „Джобният“. Там всеки може да си представи, че светът наистина свършва ЛИЧНО за него и в този смисъл всички истории разказани от Терзиев водят до „там“. До един предизвестен край, нелепа смърт случила се на нелепо място, финал, който очаква всички независимо дали датата ще е 12.12.2012.
Абсолютно независимо от тази дата този сборник е апокалиптичен с прецизното си описание на живота на всеки градски човек във всеки градски град в градската вселена. Начало и край. Без особено вълнение, но винаги придружени с детайлите на безнадеждната консумация на живот, вещи и време подарени неизвестно защо на всеки човек на Земята. Литература за тези, които се опитват да формулират от какво боледуват бидейки физически напълно здрави.

Милена Фучеджиева

Добри градски приказки от ниските социални етажи, написани с похвата на луксозните списания за стил на живот. Антон Терзиев се интересува от „това по колко интересни, оригинални и необикновени начини с никой нищо не се случва”.
Както в любимото му инди кино, като вечния му порив да направи скуката интересна, като усукан тъжен акорд, от който ще прокапят радостни сълзи.
Терзиев става толкова добър в писането, че като нищо ще забравиш вселенското безсмислие тези дни.

Борислав Банев

Източник: http://antonterziev.com/projects/all-inclusive

За повече информация вижте: www.antonterziev.com