Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » ИК Жанет 45, + ТОВА и Боян Бенев представят книгата "Две поколения"


images

ИК Жанет 45, + ТОВА и Боян Бенев представят книгата "Две поколения"

5 март 2013 (вторник), 18:30
+ ТОВА, ул. Марин Дринов 30

„Ако бях българин, незабавно щях да напусна България”, каза в интервю пред медиите висшият английски политик Найджъл Фараж само преди няколко седмици. Боян Бенев е антитеза на думите му. Не, не просто антитеза. Той е абсолютната им антитеза.

Роден в България и напуснал заедно с родителите си едва шестгодишен, отраснал край Лийдс и завършил икономика в лондонския Юнивърсити колидж, регистрирал първата си компания на 16, избран (на 23) за най-добър млад предприемач в Обединеното кралство в престижната анкета на списание Start Your Business. Това е кратката версия на визитката му.

Откакто се е върнал през 2009-а, Боян работи като консултант в областта на маркетинга, продажбите, медиите и информационните технологии. Занимава се също и с общественическа дейност: създател и председател е на Българският клъстер за предприемачество и иновации – сдружение, чиято основна цел е да обедини и фокусира енергията на най-влиятелните български организации, работещи в сферата на предприемачеството.

Безценният опит, натрупан от Боян на фронта на бизнеса и предприемачеството в двете му родини и дълбоката му увереност, че в България най-доброто предстои го мотивират да сподели визията си за бъдещето на страната ни в книгата „Две поколения”. Нейната дръзка амбиция е да проследи някои от важните социални, икономически и политически процеси, които предстоят на България като държава и българите като народ през следващите 40 години.

Някои от важните въпроси, на които книгата се опитва да отговори са следните:
Защо Българите се срамуват от собствената си държава? Къде е бъдещата сила на Българската икономика? Ще се върнат ли в родината си някой ден българите, живеещи в чужбина и до какво ще доведе това? Колко време ще мине преди да дочакаме хубаво бъдеще за страната ни?
 

„Тя е толкова важна с това, което казва, колкото с онова, което премълчава; с това, което знае, колкото с онова, което не знае или отказва да знае. ”
— Миглена Николчина, литературен критик

 picBB6.p1.pdf.r72.jpgpic6705_10100154664949030_1301877152_n.jpgpicbook_cover-Boyan.jpg