Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Среща - разговор с Петър Денчев в Пловдив. Фотография: Мая Любенова.


images

Среща - разговор с Петър Денчев в Пловдив. Фотография: Мая Любенова.

Броени дни след участието си във Фестивала "Улица Отец Паисий" - ТЕКСТ 2012, (Литекспо), Петър Денчев отново е в Пловдив. Всички пропуснали да се докоснат до света на младия писател и режисьор Петър Денчев, могат да се срещнат с него на 17 май (четвъртък) от 18.00 ч. в Дома на учените, ул. „Митрополит Паисий” № 6 (Стария град).

В рамките на Четиринадесетата национална научна конференция за студенти, докторанти и средношколци „СЛОВОТО – (НЕ)ВЪЗМОЖНАТА МИСИЯ”, Петър Денчев представя новия си роман „Тихото слънце” по покана на Жанет 45 и организаторите от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Филологически факултет, Лингвистичен клуб „Проф. Борис Симеонов" и Съюз на учените в България – Пловдив. Входът за събитието е свободен.

 

Петър Денчев е роден на 08.08.1986г. в град Варна. Завършил е IV Езикова гимназия “Фредерик Жолио Кюри”. През 2010 г. завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, където е работил по текстове на Гогол, Молиер, Ведекинд, Жьоне, В.Хауф, Брукнер . Неговият разказ „Малакоф, искам да остарея” е един от двата наградени на конкурса „Екстаз” на сп.Алтера (2006). Има номинации и награди от различни поетични конкурси.Два пъти получава втора награда на Националния младежки поетичен конкурс „Веселин Ханчев” (Стара Загора, 2006 и 2010). С романа си „Тъй, както мъж целува жена, която обича” печели конкурса за Нов български роман „Развитие” за 2007 г, а след това и поощрителната награда на Райфайзен банк на конкурса Южна пролет 2008. Неговите учебни представления “Смъртта и Дяволът”, “Схватки” и “Слугините” са участвали на различни театрални фестивали в Сърбия, България и Косово. “Жената от миналото” по Роланд Шимелпфениг (ДКТ “К.Величков” Пазарджик) е неговият дебют на професионалната сцена. Автор на сборника с разкази “Истории в минало време” (ИК “Жанет 45″ 2011). Последната му книга е романът “Тихото слънце” (ИК “Жанет 45″) , книга с антиутопичен дух, но не съвсем. В момента работи и по различни свои театрални проекти. “Карнавал” от Жорди Галсеран (ДТ “Гео Милев” Стара Загора, 2012) е последният му театрален проект.

Физическа дистанция | Реалността и насилието в “Тихото слънце” и “Карнавал”

Съвсем наскоро трябваше да обяснявам два аспекта от работата си по отношение на две различни произведения, които обаче са проблематично свързани. От разговорите разбрах, че става дума за принципни въпроси; ето защо реших в няколко изречения да формулирам позицията си по тях. Става дума за новия ми роман “Тихото слънце”, който съвсем скоро имаш премиера и [...]
http://peterdentchev.wordpress.com/

Тихото слънце” – Аларма, БНР “Христо Ботев” 23.04.2012
http://soundcloud.com/petar-denchev/23-04