Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Името на неделята с премиери в Пловдив и София


images

Името на неделята с премиери в Пловдив и София

Сборникът с разкази от Ина Иванова „Името на неделята"ще бъде представен в литературен салон „SPIRT & SPIRIT” - „Петното на Роршах", Пловдив във вторник, 8 май от 19.00 часа.

В София срещата с Ина Иванова е в книжарница „Книги и ..." в петък на 18 май, 19.00 часа. Книгата ще представи Силвия Томова.

Ина Иванова е родена през 1975 г. Живее в Пловдив, където завършва Българска филология. Публикувала е в сп. „Родна реч“, сп. „Глоси“ и „Литературен вестник“, в електронните издания „Литернет“, „Public Republic“, „Литклуб“ и „Кръстопът“, както и в сборниците „Друга вода“ и „6+“.
Има награди от конкурсите „Веселин Ханчев“, „Вестник Пловдивски университет“, „Моите нови пет стихотворения“, „Яворови дни“ – Поморие и др. Член е на пловдивската Поетична академия „Добромир Тонев“ от създаването и и на Дружеството на пловдивските писатели.
Първата й книга с разкази „Право на избор и други проклетии“ излиза през
2009 г. в издателство „АРС“.

За „Името на неделята"

Това е проза, лишена от ярки външни ефекти, но богата на дълбоки вътрешни движения. Авторката акцентира върху леките измествания на фокуса от привичното живеене, върху очакването и внушението. Прецизността към детайла и лекотата, с която привидният й монолог се превръща в диалог с читателя, доказват, че пред нас вече стои един цялостен, зрял автор, чиято младост е само предимство в погледа към живота и нещата, които ни заобикалят.

София Несторова