Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Творческа вечер на поета Янислав Янков в Пловдив


images

Творческа вечер на поета Янислав Янков в Пловдив

Дружество на писателите – Пловдив и Читалище „Възраждане” – Пловдив организират творческа вечер на поета Янислав Янков.

Представя Йордан Велчев

На 3 май 2012г, четвъртък, от 18 часа в Литературен салон „Възраждане”, ул. „Стоян Чалъков” №1 (Чалъковата къща) - Старинен Пловдив.

„Цял живот пиша една симфония и, без да се лъжа, вече съм в началото на последната й част. „Аз съм Ной“ развали комфорта на моите читатели. Искам да забравя за известно време тази авантюра и да завърша една отдавна започната, още в годините на младостта ми. Какво ме очаква – знам, но и предчувствието за „нищо не знам“ не е изчезнало. От едно трябва да се пазя – повторя ли се след „Виновен свят“, значи духовна смърт е настъпила. Аз пиша собствената си драма. И затова се отнасям жестоко със стиховете си. Понякога не мога да ги понасям. Може ли човек да обича собствената си драма? Но има и мигове, когато съчувствам на онова – страшното – вътре в мен...“

                                                                                              Янислав Янков

Янислав Янков е роден на 1 август 1941 г. в Дебелец, Великотърновско. Завършил е българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работил е като журналист в столичния и местен печат, драматург в Кърджалийския драматичен театър, редактор на алманах „Зорница” – Габрово. Пише стихове, драми, разкази, текстове за песни. Носител на Голямата награда „Пеньо Пенев” (1984), първа награда за поезия за морето във Варна (1993) и др. Издал е поетичните книги „Всичко, както всеки ден” (1973) (получила Голямата награда за дебютна стихосбирка „Южна пролет – Хасково и наградата на в. „Пулс” „Владимир Башев”); „Горчива кръв” (1979); „Птица без очи” (1993, 1997); „Аз съм Ной” (1999, 2003); „Виновин свят” (2002, 2007); „Влизане в Рим” (2008, Годишна награда за поезия на СБП). Член на Съюза на българските писатели, на Сдружение на литературните дейци „Света гора” – В. Търново и Национално общество за литература и изкуство „Формула 6” – В. Търново.