Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Среща с авторите на "Пътеводител на дивите места"


images

Среща с авторите на "Пътеводител на дивите места"

Ако обичате автентичните пейзажи и сте почитатели на хубавите места и поради големия интерес издателство Жанет 45 ви кани на среща с авторите на


Пътеводител на дивите места
Оля Стоянова и Живко Джаков

29 декември 2011 (четвъртък) от 17:00 до 19.00 часа в ORANGE CENTER - The MALL (Бул. Цариградско Шосе 115, Партер)

30 декември 2011 (петък) от 17:00 до 19.00 часа в ORANGE CENTER - МОЛ СЕРДИКА (Бул. Ситняково 48, Етаж - 1 обект № 63)

Те пишат „Пътеводител на дивите места“ в продължение на 15 години и в нея събират на едно място истории и фотографии от водопади, скални църкви, римски пътища и стари крепости, изоставени села и каньони, скални светилища и върхове.

„Ние от години колекционираме диви места. Веднъж сме ги откривали чрез подушване (тази река няма начин да не крие нещо по-нагоре по течението), друг път сме разчитали на картата или късмета, трети път – на приятели. Вече петнайсет години ги търсим умишлено, понякога с месеци правим планове как ще потеглим нанякъде, а все не стигаме дотам, друг път за стотен път се връщаме на любимите места и стискаме палци да не са се променили”, пише Оля Стоянова. 

Оля Стоянова е родена през 1977 г. в София. Журналист, автор на пет книги - "Фотографии" (2000 г.), "Проза" (2002 г.), "Пътна карта" (2003 г.), "Лични географии" (2005 г.) и сборник с разкази „Какво сънуват вълците” (2011 г.). Завършила е Факултета по журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" и след това специалност Културология.  Работила е десет години като журналист във в. „Дневник”, а преди това е била редактор във в. „Литературен форум”.

Текстовете й са превеждани на английски, испански, руски, италиански, чешки, словашки и полски. Има куп награди за поезия, проза и журналистика. През 2011 година спечели Първа награда в Националния конкурс за поезия на името на Добромир Тонев, Първа награда в конкурса за къс разказ „Рашко Сугарев”, стана победител в категория “Печат” в журналистическия конкурс “Потърси България” и финалист в конкурса “Млада драма” на Младежкия театър “Николай Бинев”.

Живко Джаков е роден през 1972 г. в София. Фотограф, графичен дизайнер и планински спасител.

Имат три деца.