Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Съботно детско матине с Дядо Пънч в София


images

Съботно детско матине с Дядо Пънч в София

Очертава се весела съботна сутрин с Дядо Пънч! Очакваме всички малчугани да участват в шоуто на Дядо Пънч - смешки, игри, закачки, четене и вкусотии на корем:). Началото е в 11:30 часа на 26 ноември 2011 г., събота на ул "Марин Дринов" 30. Там сме!

Панчо Панчев (известен на децата като Дядо Пънч) е роден на 17.11.1933 г. в София, където завършва руска гимназия и театрознание.
Написал е десетки пиеси („Очи в очи”, „Тайната на старата къща”, „Има ли смисъл да утепваме мечка?”, „Трампа за кукуригу”, „Покана от Париж”, „Вълци нема”, „Голямото имане”, „Пролет по никое време”, „Произшествие” и още пет пъти по толкова), между които най-играният в чужбина български драматургичен текст – „Приказка за калпаците”. Много негови пиеси са играни от театрите във всички наши градове, от радиотеатъра и от телевизионния театър. Поставяни са също в Русия и всичките й бивши републики, в Германия, Полша, Чехия, Белгия, САЩ, Румъния, Монголия, Сърбия, Унгария, Финландия, Норвегия, Кипър и т.н. 
Вторият Панчо Панчев – Дядо Пънч – е написал десетки книжки със стихотворни гатанки, приказки и стихотворения за малките. (И половината от пиесите му са за деца). Получавал е много награди, най-важната от които е оценката на зрители и читатели. Първата му пиеса е „Очи в очи”, последната засега – „Плаващ остров в частно море”. Първата му книжка за деца е „Зоологическа азбука” (гатанки), „Ако искаш вярвай” (приказки с десертчета) и запазената марка книжки с две лица: "Бау-бау, Шаро / Пис-пис, Писано" и "Стихотворения с мустаци / Стихотворения с панделки" (изд. Жанет 45,2011 г.), която е и най-новата книжка на Дядо Пънч. Между тях се редят много други, между които „Гатанки за лека нощ”, „Стихотворения за тебе”, „Дневник на слончето Моди” – роман, Приказки от близо и далече”, „Дузина приказки с лъжи”, „Отгатнете градовете!” (гатанки), „Приказки на един залък”, „Падат снежинки” (стихотворения), „Приказки за театър - 1 и 2” и т.н.
Освен пиеси и книжки за деца е писал сценарии за анимационни филми, либрета за музикално-сценични произведения, разкази, публицистика, издал е книги с лирика и с басни…