Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Галина Лардева получи наградата "Пловдив"


images

Галина Лардева получи наградата "Пловдив"

Галина Лардева бе удостоена с наградата "Пловдив" за книгата си "Изкуство на прехода".

Награда “Пловдив” е ежегодно отличие на Община Пловдив за постижения в изкуството и културата, учредена през 1981 г.

Наградата се връчва в разделите литература, художествен превод, театър, музика, изобразително изкуство, архитектура, журналистика и фотография. Дава се и специална награда за дарители и спомоществователи в областта на културата. Носителите на наградата се определят от специализирани комисии за всеки един от осемте раздела.

Галина Лардева е родена на 9 юни 1972 г. в Пловдив. Завършва Националната художествена академия в София. Доктор по изкуствознание, преподавател по История и теория на изкуството в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.
Куратор на множество национални и международни изложби, сред които „Концепции за образа“ (Национални есенни изложби – Пловдив, 2008); „Поглед от дистанция“ (СБХ, 2006); „Визия/Звук“ (Национални есенни изложби – Пловдив, 2000); „Hold your breath“ (българо-канадски проект на Център за съвременни изкуства, Пловдив и BLUNT/Канада, 2000); „Алтернативните галерии на 90-те“ (Център за съвременни изкуства, Баня Старинна – Пловдив, 1999).
Професионалният й интерес е насочен към рецепцията на съвременното българско изкуство.