Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Рана Дасгупта пристига в България


images

Рана Дасгупта пристига в България

Рана Дасгупта, автор на нашумелия и награждаван роман „Соло”, пристига в България на 25 април 2010 по покана на "Жанет 45".

„Соло” е разказ са съдбата – истинска и въобразена – на един стогодишен българин. Действието на романа се развива в София и проследява историята, надеждите и провалите на последното столетие.

Турнето по представянето на българското издание на книгата (ИК "Жанет 45") включва премиери и срещи в градовете София (26, 27, 28 април), Пловдив (29 април), Стара Загора (30 април) и Варна (3 и 4 май).

Рана Дасгупта е роден през 1971 г. в Кентърбъри, Великобритания. Отраства в Кембридж, учи в Бейлиол колидж, Оксфорд, специализира във Франция и САЩ. Живее в Делхи.
Първата му книга “Токио: полет отменен” (2005) е приета радушно от читателите и критиката и е номинирана за наградата “Джон Люълин”. Вторият му роман, Соло”, излиза през март 2009 и печели учредената от „Гардиън” награда Not the Booker Prize, както и престижната Тhe Commonwealth Writers' Prize (Best Book: South Asia and Europe region).

Очаквайте романа в по-добрите книжарници от 16 април.