Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Премиера на "Калила и Димна" в София


images

Премиера на "Калила и Димна" в София

ИК "Жанет 45" ви кани на премиера на книгата "Калила и Димна", оформена по подобие на изящното египетско издание на “Ал Маариф” от 1941, с оригиналните илюстрации на Роман Владимирович Стрекаловски.

Книгата ще бъде представена от преводачката й Цвета Ленкова.

Ето тук можете да намерите репортаж и снимки от премиерата: http://azcheta.com/index.php?option=com_content&view=article&id=737:2009-12-05-22-52-25&catid=4:2009-06-15-08-10-29&Itemid=26

Очакваме ви в галерия "Академия", София на
3 декември 2009 (четвъртък) от 18.30 ч.

Книгата "Калила и Димна" е съставена от притчи и разкази на индийските мъдреци, които се стремели чрез тях да намерят най-красноречивите слова за смисъла, който желаели. Мъдреците на народите от всички времена искат да бъдат разбрани, измислят различни хитрости и търсят начини да отстранят недъзите. Така и индийските мъдреци, подтикнати от същия стремеж, съставили тази книга и изложили същността на нещата на красноречив и изкусен език, вложен в устата на птици, животни и зверове. С това били постигнати две неща: мъдреците намерили пътища и бродове за думите, а книгата съчетала забавата и мъдростта. Умните я вземали заради мъдростта й, а глупавите заради забавата. Що се отнася до юношите и всички, които учат, те старателно я четели и лесно я запомняли.”