Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » ИК "Жанет 45" на Аполония


images

ИК "Жанет 45" на Аполония

В рамките на 25-то юбилейно издание на Празниците на изкуствата Аполония в гр. Созопол, ИК "Жанет 45" участва с три представяния.
На 2 септември (сряда) 2009 г. от 18 ч. в Художествената галерия е премиерата на "Нервът Телевизия" от  Митко Новков.

Книгата "Нервът телевизия" съдържа избрани текстове от водената от Митко Новков седмична наблюдателска рубрика за телевизионна критика на в. "Култура" "Петък, ранна утрин". Текстовете обговарят най-бурните години от развитието на българската /българските телевизия/и, когато в ефир се появяват първите частни ефирни тв канали с национален обхват, създават се регулаторните органи на телевизионното пространство, разгръщат се reality-форматите, сутрешните блокове и т.н.


Същата вечер (2 септември) от 20:00 ч. отново в Художествената галерия ще се състои и представяне на чудесната книга със стихове и разкази на Мирела Иванова "Бавно". На авторката ще акомпанира цигуларката Деница Казакова.

"От разказите в тази "двойна" книга бъдещите читатели могат да си съставят доста правдоподобен (авто)портрет на българската жена от края на XX и началото на XXI век. В стихотворенията ще могат да видят дълбокия пейзаж на българското битие - със стотици шлифовани от почерка подробности, с патоси и сантименти, които играят на въже с иронията. Мощна книга. А стиховете наистина са едни от най-силните лирически текстове, писани на български след началото на XXI век."


На 3 септември (четвъртък) от 18:00 ч. Художествената галерия е домакин на представянето на "Градът на амазонките" от Миглена Николчина.
Книгата ще представят Георги Господинов и проф. Богдан Богданов.

"Гласове на древни поети, амазонки, мъртви рейнджъри, небесни светила и призоваващи влюбени се преплитат в тази книга, водена от орфеевото разбиране за поезията като стихия, чиято задача е не да жали и разказва за автора си, а да слее прозрачната му сянка с други светове и съществувания."


През време на фестивала ИК "Жанет" ще има и свой книжен щанд на открито от 1 до 6 септември.