Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Среща с Иванка Могилска и Васил Георгиев


images

Среща с Иванка Могилска и Васил Георгиев

ИК "Жанет 45" Ви кани на среща-разговор с двама от по-младите, но разпознаваеми не само от връсниците си автори, Иванка Могилска и Васил Георгиев, които ще четат откъси от книгите си.


29 май (петък) от 19.00 ч.
София, СУ „Св. Кл. Охридски

Иванка Могилска е родена през 1981 г. в гр. Пловдив. Завършила е шест семестъра режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. В момента следва „Връзки с обществеността” в СУ „Св. Климент Охридски”.
Публикувала е стихотворения в различни вестници и списания.
Първата й книга със стихове „ДНК” печели наградата за поетичен дебют (Пегас) в конкурса „Южна пролет” (София) през 2005 г. Романът й "Места за загубване" излиза през 2007 г.

Васил Георгиев е на 33 години и е от София. Публикува разкази и текстове в изданията „Капитал Light”, „Едно”, „Интро”, „Една седмица в София”, „Мениджър”  „Литературен вестник”, „Страница” и други.
От 2006 г. Васил Георгиев  води рубриката „Упътване”, в списание „Една седмица в София”,  където представя по една софийска улица.
През 2008 г. разказът „Черния мъж” на Васил Георгиев печели първа награда на конкурса за къс разказ, посветен на 70 г. от смъртта на Йордан Йовков – организиран от дом паметник „Йордан Йовков“– гр. Добрич и електронното издание „Литературен клуб“. Дебютният му сборник разкази "Будистки плаж" прилвлече вниманието и на критиката, и на читателската публика.
Васил е доктор по право и работи като адвокат.picmid-ivanka-mogilska.jpgpicmid-Mesta_za_zagubvane_800.jpgpicbig-budistki-plaj.jpg