Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Анжела Тошева и Георги Господинов в "Ноти и метафори"


images

Анжела Тошева и Георги Господинов в "Ноти и метафори"

ИК "Жанет 45" и Национална агенция "Музика" Ви канят на майското издание на "Ноти и метафори" със специалното участие на Анжела Тошева и Георги Господинов.

27 май (сряда) 2009 г., 19.00 ч.
София, камерна зала „България”

 

Пианистката Анжела Тошева е възпитаник на Държавната музикална академия. Специализира в Унгария, Швейцария и Норвегия. До 1991 г. се занимава с преподавателска дейност, след което се отдава само на концертната. През същата година защитава дисертационен труд, посветен на камерните ансамбли и става доктор на науките. Носител е на награди от конкурси в България, Италия, Португалия, Чехия и др. Осъществила е две големи турнета в Бразилия (1997 г.) и САЩ (1999 г.). През 1996-7 г. води майсторски клас по клавирна интерпретация на камерна музика в град Бержерак, Южна Франция и в Университета в Сао Паоло. Има издадени 3 компактдиска от американската компания “Concord”. През 1997 г. й е присъдена наградата “Златно перо” за заслуги в областта на културата.


Георги Господинов е емблематично име в модерната българска литература, автор на поезия, проза и знаменития и обичан у нас и в чужбина “Естествен роман”. Читателите си го спомнят още с първите му поетични публикации и дебютната му стихосбирка “Лапидариум”, с участието му в “Литературен театър” и десетките му участия в различни литературни проекти – от редакторстването в “Литературен вестник”, през необичайното му литературоведческо вглеждане във Вапцаров, до събираческата му страст и инвентирането на предметите от соца.
Георги Господинов е съучастник и в различни антологични предизвикателства, и носител на множество литературни награди, и баща на момиченцето Рая. Постмодерната му биография и най-вече заслужените му успехи на нашата и европейската литературни сцени пораждат твърде много страсти, които умножават популярността му.