Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » Акценти в програмата на "Пловдив чете"


images

Акценти в програмата на "Пловдив чете"

Тази година една от инициативите на ИК "Жанет 45" "Пловдив чете" навършва седем години от създаването си (2003). За този период фестът се утвърди като културно събитие от национален мащаб. Същевременно запази своята непосредственост и характера си на отворена покана към всеки да се приобщи и да намери своето събитие сред многообразието от прояви.
Сред акцентите в тазгодишната програма се открояват връчването на Орфеев венец за поезия на Борис Христов, насрочено за 28 май, и представянето на Евгений Евтушенко с мемоарната му книга "Вълчи паспорт" на 31 май.
"Пловдив чете" се провежда от 27 май до 3 юни, а тук може да разгледате  програмата:
http://books.janet45.com/files/PLOVDIV_CHETE_2009.doc

В рамките на фестивала Главната улица на Пловдив се превръща в огромна книжарница на открито, а в къщите на Стария град текат поредици от срещи с български и чуждестранни писатели. Съвместно с Народна библиотека “Иван Вазов” – Пловдив по време на “Пловдив чете” се излъчва Читател на годината, в няколко възрастови категории (от 5 до 105 години). С откупките от гостуващите издателства пък се зареждат фондовете на многото читалищни и училищни библиотеки, тъгуващи – по думите на един библиотекар – по миризмата на току-що отпечатана книга.