Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » адdicted tour 2018


images

адdicted tour 2018

адdicted tour 2018 

Издателство Жанет 45 представя Петър Чухов

в Литературен салон Spirt and Spirit
модератор Александър Секулов
06 февруари 2018 (вторник), 19:00
клуб Петното на Роршах
Пловдив, ул. Йоаким Груев 36
вход свободен

в Литературен шейкър
07 февруари 2018 (сряда), 18:00
Бар КоШиПрайм 
Асеновград, (ул. Изложение 2)  „АДdicted” - поезия от Петър Чухов продължава посоката от предишната книга на автора – „Сбогуване с нарцисизма” – и събира както съвсем кратки, така и по-дълги текстове. Отново доминира атмосферата на несбъднатост, болезнено очакване, съмнение и скептицизъм, но това, което прави впечатление, е, че основното болкоуспокояващо лекарство, характерно за досегашната поезия на Чухов – иронията – тук е в по-малки дози. Като че ли поетът най-после е добил смелостта да се срещне лице в лице с вездесъщността на загубата, липсата и неосъществеността, да се опита да ги преживее, вместо да ги приспива и отбягва. Резултатът е една болезнена книга, която не спестява нищо както на автора, така и на читателите си, но след нея остава усещането за пречистеност и странен оптимизъм.

Редактор е Марин Бодаков, художник – Кирил Златков.

"“АДdicted” е единадесетата стихосбирка на Петър Чухов и в нея почитателите му могат да открият разпознаваемия стил: иронията и играта, деликатността, афоризмите.
Петър Чухов обича да играе с думите, да ги обръща, да ги подхвърля леко нагоре и да гледа, заедно с читателя, в каква форма ще паднат. Обича да намира неочаквани ефекти, преобръщащи обичайното значение и обичайната конотация на дадена дума или образ.

Евелина Митева, в. "Култура"pic27496609_10156269123357189_1283511476_n.jpgpicbig-ADDICTED-cover.jpg