Tози сайт изисква Flash player 8, моля инсталирайте от тук

Събития
Новини
За нас
Екип
Награди
Инициативи
Предложения
Общи въпроси
Контакт
Каталог в табличен формат (xls)
Неустоимо предложение!
Литературен фестивал ПЛОВДИВ ЧЕТЕ

ИК Жанет45

Събития » “Пусни книга на свобода” чрез инициативата Bookcrossing на 23 април 2015


images

“Пусни книга на свобода” чрез инициативата Bookcrossing на 23 април 2015


Жанет 45 се присъедини към второто издание на “Пусни книга на свобода” , организирано от “Аз чета” (www.azcheta.com) и Bookcrossing общността в България ” по случай Световния ден на книгата и авторското право - 23 април 2015 година. 

За втора поредна година се включваме като целта ни е да превърнем обществените пространства в София и други градове в истински библиотеки на открито чрез инициативата Bookcrossing. През 2014 година на този ден бяха оставени над 800 книги на различни места в столицата. Виж: Галерия » „Пусни книга на свобода“ – 23 април 2014  (http://azcheta.com/pusni-kniga-na-svoboda-23-april-2014/)

"Bookcrossing е световно литературно движение, което цели  да превърне книгите и 
четенето в активна част от ежедневието на града и хората в него. Книгите се регистрират на сайта www.bookcrossing.com и след това се оставят на публични места, за да бъдат намерени и прочетени от повече хора. Тяхното движение може да се проследи чрез уникалните номера, които получават на сайта." обясняват от  “Аз чета”.

С участието си в кампанията “Пусни книга на свобода”, Жанет 45 подкрепя свободния достъп до литература, образование и грамотност. Каним повече хора самостоятелно да се включат в кампанията. Сигурно е, че всеки от Вас е закупил книга, която толкова е харесал, че сега няма търпение да я сподели със случаен читател и да я изпрати да пътува по широкия свят. Или притежавате книга, която не се "чувства" на място у Вас и няма търпение да тръгне по пътя си към друг, по-гостоприемен дом.
 
Регистрирайте и пуснете книгите си на 23 април, свободно на случайни места или контролирано в обособените буккросинг зони във вашия град и село. Ако няма такава, създайте Вие. 
 
Bookcrossing (www.bookcrossing.com) 

АЗ ЧЕТА вярват, че <кампанията “Пусни книга на свобода” за Деня на книгата има капацитета да се превърне в истински книжен празник за София и да разкрие едно много по-интригуващо литературно лице на столицата и да стимулира повече хора да четат.> 

Допълнителна информация за Bookcrossing и инициативите, можете да прочетете в специалната рубрика на АЗ ЧЕТА: http://azcheta.com/category/knigi/bookcrossing-knigi/page/4/